На 60-годишна възраст почина музикантът и основател на британската електронна група

...
На 60-годишна възраст почина музикантът и основател на британската електронна група
Коментари Харесай

Напусна ни Анди Флечър от „Депеш мод“

На 60-годишна възраст почина музикантът и създател на английската електронна група " Депеш мод " Андрю Флечър, оповестиха от групата.

Те споделиха тъжната новина с изказване в Twitter. 

" Шокирани сме и изпълнени с непреодолима горест от преждевременната гибел на нашия другар, член на фамилията и сътрудник от групата Анди Флетч Флетчър. Флетч имаше златно сърце и постоянно беше там, когато имаш потребност от поддръжка или диалог. Нашите сърца са със фамилията му и ви молим да почитате персоналното им пространство в този сложен миг ", се споделя в обявата.

— Depeche Mode (@depechemode) По време на кариерата си музикантът е прочут най-много с псевдонима " Флетч ". Той е роден през 1961 година в Нотингам, само че се реалокира в Базилдън, където в края на 70-те години основава групата Composition Of Sound, дружно с Мартин Гор и Винс Кларк. С привличането на артиста Дейв Гахан те трансформират името си на " Депеш мод ", а групата се радва на шлагери, измежду които New Life и Just Can't Get Enough.

Групата е учредена в град Базилдън през 1980 година Наименувана е на френското фешън списание Dépêche mode. Нейният жанр изначало е new wave с детайли на new romantic, а през 1990-те години са окачествявани като различна рок група.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР